Ihastuin nyt noihin lapasiin. Koska nälkä kasvaa syödessä olen tuloksetta yrittänyt muuttaa tuota alla olevaa norjalaisten lapasten mallia peukalokiilalliseksi. Kun en vaan osaa niin en osaa. Mikään kuvio ei tunnu menevän tasan yksiin mun lisääntyvien silmukoideni kanssa.
No sitten sain kuningasajatuksen!
Mary Oljen kirja käteen ja sieltä perinnelapasten kohdalta auki. Varmasti sieltä löytyy jotain.
Joo, löytyhän sieltä. Mutta en sittenkään osannut. Tai oikeasti niitä kuvioita oli jo niin paljon että alko pieni ihminen menemään jo ihan sekaisin kaikkien erilaisten lapasten kanssa.
Ilman sitä peukalokiilaa ollaan siis vieläkin.

Mary kertoo kirjassaa pohjalaislapasista. Ne näyttävät ainakin semmosilta että voisin jopa osata vähäisillä taidoillani toteuttaakin, mutta mutta. Se peukalokiila jälleen.
Kiilan jälkeen pitäisi kaventaa ylimääräiset silmukat pois lapasen kämmenosassa. En pysty nyt millään käsittämään että mihin ne silmukat niinkuin menee? Jos otan ne hakaneulalle kuten normaalissakin peukalokiilan lisäyksessä, niin pitääkö mun luoda siihen kohtaan samanverran niitä silmukoita kuin kiilassa on ja kaventaa ne sitten taas pois? Eikö sitä nyt vain voi jatkaa niillä vanhoilla silmukoilla. Nehän tulee sitten kaks kertaa tehdyiksi.
Taidan mennä nukkumaan ja miettiä asiaa aamulla uusilla tuulilla kahvikupin kanssa. Jospa se siitä.